ASB 5.5% dan Minah Petronas Gila

Tahun lepas aku ada beli beberapa unit ASNB. Tak la banyak sangat, dalam RM0.7 juta jer. So bila PNB declare dividen ASB 5.5% tahun ini, aku tulis satu post dalam LinkedIn, mengutarakan pendapat aku. Supaya tak nampak yang aku biased, aku mention yang aku tak pegang fund ASB. Hari ini, dari fund ASNB dulu, adaTeruskan membaca “ASB 5.5% dan Minah Petronas Gila”

Kontrak Baru untuk 2020

Penghujung bulan lepas aku dah siap sign kontrak kerja untuk sepanjang tahun 2020, gaji around RM460k. Which is enough untuk kehidupan aku yang biasa2. Yang pentingnya bukan gaji tu sangat tapi perkembangan duit persaraan aku yang tersimpan di New York dalam USD. Walaupun kerja aku kontrak tapi setahun demi setahun memang renew selagi kerja akuTeruskan membaca “Kontrak Baru untuk 2020”

Silver Metal Card & British Airways

Baru terima Mastercard dari Revolut hari ini. Aku gunakan untuk sehari-hari je, dan mungkin bila aku cuti nanti aku kasi ke anak aku pakai, kalau si boy suka. Actually aku dapat kad ni sebab aku upgrade akaun aku di Revolut. Ada plan free (dapat kad plastik), dan ada plan premium (dapat kad ini, boleh pilihTeruskan membaca “Silver Metal Card & British Airways”

Transfer Duit ke Manager?

Sewaktu aku cuti sebulan kat Malaysia hari tu, aku berjaya memancing scammer cinta untuk jatuh hati dengan aku. Aku akan tulis artikel tentang ini lain kali, tapi yang aku nak fokus hari ini ialah, scammer cinta minta duit atas akaun bank orang lain, tapi kenapa perempuan selalu percaya? Contohnya, lelaki yang mengorat aku tu, diaTeruskan membaca “Transfer Duit ke Manager?”