Godiva untuk Manager Maybank

Lepas sembang dengan mak pagi tadi & makan durian semalam, aku terus ke Maybank Kinrara. Ada appointment dengan Ms. May Branch Manager. Sebetulnya aku singgah sebab nak ucapkan terima kasih & nak bagi Godiva sikit. Sebab kejadian autodebit aku yang tersilap tempoh hari, dia tak tidur malam & spoil weekend dia tolong check tentang autodebitTeruskan membaca “Godiva untuk Manager Maybank”

Final Weekend di Vienna

Dalam beberapa hari lagi aku akan terbang ke Malaysia semula. Ya baru bulan lepas aku balik sini, dan sememangnya aku sekarang lebih kerap spend masa dengan mak di Malaysia. Ini ialah weekend aku yang terakhir di Vienna untuk tahun 2019. Aku keluar minum Starbucks kejap, beli di Westbahnhof kemudian lepak di Stephansplatz. Mantel (Jaket panjang)Teruskan membaca “Final Weekend di Vienna”

Kontrak Baru untuk 2020

Penghujung bulan lepas aku dah siap sign kontrak kerja untuk sepanjang tahun 2020, gaji around RM460k. Which is enough untuk kehidupan aku yang biasa2. Yang pentingnya bukan gaji tu sangat tapi perkembangan duit persaraan aku yang tersimpan di New York dalam USD. Walaupun kerja aku kontrak tapi setahun demi setahun memang renew selagi kerja akuTeruskan membaca “Kontrak Baru untuk 2020”

Meeting di Kuok Brothers

Sometime last year waktu cuti di Malaysia, mak suruh aku wakilkan dia pergi meeting untuk shareholders. Meeting tu kat pejabat Robert Kuok di sebelah Shangri-La di Kuala Lumpur. Aku tolong pergi je. Biasanya mak mintak tolong orang lain yang wakilkan dia dan sign apa-apa yang kena sign, tapi mungkin sebab itu meeting yang paling penting,Teruskan membaca “Meeting di Kuok Brothers”