Pembedahan Kornea Mata, 2019 – Part II

Ada yang mention tentang gambar2 throwback memakai spek mata. Sekarang tak pakai specs lagi. Sebenarnya bulan Jun lepas ada buat pembedahan untuk masukkan lens kedua ke dalam kornea mata (jadi ada 2 lens dalam setiap kornea sekarang). Mula2 nak buat di Vienna pada kos RM35,000 tapi sewaktu balik raya di Malaysia, terjumpa specialist mata diTeruskan membaca “Pembedahan Kornea Mata, 2019 – Part II”

Kehidupan Sewaktu Lockdown Covid-19

Aku buat post sewaktu seluruh Malaysia (dan banyak negara lain) sedang mengalami Lockdown akibat Covid-19, mungkin suatu hari nanti kita akan tengok balik dan mengingati kejadian ini dengan semua pahit manisnya. Pertamanya, every cloud has a silver lining. Melihat secara optimistik, aku sangat happy dapat spend masa “percuma” bersama mak aku. Siapa sangka aku dapatTeruskan membaca “Kehidupan Sewaktu Lockdown Covid-19”

Malaysia Lockdown, Hari Pertama

Suasana boleh dikatakan sedih dan lengang dengan realiti tentang Coronavirus mula berlaku di depan mata. Malam tadi penduduk tidak dibenarkan keluar dari negeri melainkan dengan permit dari polis. Tapi aku dengar lepas tu benda itu dibatalkan. Apapun aku terpaksa ke bank, sekali ini saja sebab aku perlu buat urusan yang memerlukan thumbprint aku sendiri. LepasTeruskan membaca “Malaysia Lockdown, Hari Pertama”

Preparation untuk 3 Minggu di Malaysia

Fly semalam literally sehelai-sepinggang. Tak dapat tidur banyak pun tapi I have to say for economy class, it had been an incredibly comfortable ride. Sakit perut 3x kat Doha sebab mintak kari kambing dalam flight. It was worth all the washroom trips. Besides, what better way to kill 2 hours of transit time. Cuma bawaTeruskan membaca “Preparation untuk 3 Minggu di Malaysia”