Godiva untuk Manager Maybank

Lepas sembang dengan mak pagi tadi & makan durian semalam, aku terus ke Maybank Kinrara. Ada appointment dengan Ms. May Branch Manager. Sebetulnya aku singgah sebab nak ucapkan terima kasih & nak bagi Godiva sikit. Sebab kejadian autodebit aku yang tersilap tempoh hari, dia tak tidur malam & spoil weekend dia tolong check tentang autodebitTeruskan membaca “Godiva untuk Manager Maybank”

Final Weekend di Vienna

Dalam beberapa hari lagi aku akan terbang ke Malaysia semula. Ya baru bulan lepas aku balik sini, dan sememangnya aku sekarang lebih kerap spend masa dengan mak di Malaysia. Ini ialah weekend aku yang terakhir di Vienna untuk tahun 2019. Aku keluar minum Starbucks kejap, beli di Westbahnhof kemudian lepak di Stephansplatz. Mantel (Jaket panjang)Teruskan membaca “Final Weekend di Vienna”

Kontrak Baru untuk 2020

Penghujung bulan lepas aku dah siap sign kontrak kerja untuk sepanjang tahun 2020, gaji around RM460k. Which is enough untuk kehidupan aku yang biasa2. Yang pentingnya bukan gaji tu sangat tapi perkembangan duit persaraan aku yang tersimpan di New York dalam USD. Walaupun kerja aku kontrak tapi setahun demi setahun memang renew selagi kerja akuTeruskan membaca “Kontrak Baru untuk 2020”

Meeting di Kuok Brothers

Sometime last year waktu cuti di Malaysia, mak suruh aku wakilkan dia pergi meeting untuk shareholders. Meeting tu kat pejabat Robert Kuok di sebelah Shangri-La di Kuala Lumpur. Aku tolong pergi je. Biasanya mak mintak tolong orang lain yang wakilkan dia dan sign apa-apa yang kena sign, tapi mungkin sebab itu meeting yang paling penting,Teruskan membaca “Meeting di Kuok Brothers”

Roti Semmel & Croissant

Rutin aku pagi-pagi ialah stop di McDonald’s kat stesen MRT sebelum ke pejabat. Ada banyak lagi kafe di Vienna yang buka awal pagi tapi McDonald’s ni aku dah biasa dan juga tak payah beratur nak order pakai terminal. Pemandangan Musim Luruh Pagi ni sepertimana biasa cuaca musim luruh, mendung dan suram. Kat bawah apartment akuTeruskan membaca “Roti Semmel & Croissant”

Makanan Vegetarian di Vienna & Honor 8X

Hari ni buat salad dan potato wedges yang dimasak dalam air-fryer. Aku suka maintain personal life yang simple macam ni saja. Lagipun semalam dah habis dekat €200 (RM900) Beli handset Honor 8X semata-mata supaya aku boleh register Facebook baru dan mula blog ini. Aku tak boleh buka akaun FB dengan laptop kat rumah mahupun denganTeruskan membaca “Makanan Vegetarian di Vienna & Honor 8X”

Pembedahan Mata, Part I

Bulan Mei 2019, aku keluar ke 1st. District, Vienna, ke klinik pakar mata, sebab aku tak puas hati dah 2x aku try buat LASIK tapi Pusat Pembedahan LASIK kata tak boleh. Lepas scan, mereka suspect mata aku ada Keratoconus. Keratoconus Apa itu Keratoconus? Aku obviously bukan doktor, tapi aku cuba terangkan sebaik yang mungkin. KeratoconusTeruskan membaca “Pembedahan Mata, Part I”