Tambah Pelaburan Sukuk

Pergi Maybank hari ni tambah pembelian unit bond (Sukuk) lagi. Di UK dah jumpa ubat Coronavirus – Dexamethasone (bukan vaksin tapi ubat yang digunakan untuk pesakit yang pakai ventilator). Dan ubat ni murah je. Jadi ada nampak harapan sikit yang ekonomi di sana (Europe) boleh pulih cepat sikit dengan sentimen yang lebih yakin. Malaysia mungkinTeruskan membaca “Tambah Pelaburan Sukuk”

Gunting Rambut PKP-P & Tambah Pelaburan

Satu kelebihan menggunakan akaun Private Banking Maybank, kesemua urusan siap secepat kilat. Kereta aku sampai di perkarangan bank lebih kurang 10 pagi. Terus park dan masuk. Dari waktu aku masuk reserved parking, yang terletak betul2 depan pintu bank, sampailah aku keluar bank semula, kemudian merayau ke IOI Mall cari kat mana nak gunting rambut, kemudianTeruskan membaca “Gunting Rambut PKP-P & Tambah Pelaburan”

Repair Kereta dengan Duit Dividen

Siangnya setelah siap singgah ke SKMM, hantar BMW ke sebuah bengkel di Kajang, kebetulan dah dekat di kawasan itu. Aku boleh recommend kedai Centroy Bimmers ini sebab bukan saja mereka efisien buat kerja dengan mekanik yang cukup ramai untuk beri perhatian yang cukup, tetapi juga pada pandangan aku mereka beri harga yang berpatutan. Malah mungkinTeruskan membaca “Repair Kereta dengan Duit Dividen”

Kenangan PKP 2020

Masa cepat berlalu, rupanya hampir 3 bulan berada di Malaysia, sempat fly ke sini betul2 sebelum PKP bermula dan membeli semua equipment komputer yang perlu untuk membuat kerja dari sini. Semua target asal sudah disiapkan meskipun bekerja beribu kilometer dari tempat biasa. Sekarang ambil tugas2 tambahan. PKP di seluruh dunia ini telah memberikan satu peluangTeruskan membaca “Kenangan PKP 2020”