MRI Bahu Kanan

Busy semalam, terpaksa pergi buat MRI scan dengan bahu kanan sebab ada rasa sakit pada rotation cuff.

Oh ya memang kena letak watermark macam tu pada gambar sebab nanti orang Nigeria curi buat cerita kesian & minta duit mangsa.

Like what happened to my hair surgery photo last year.

Ada jugak pergi hantar kereta buat pasang sticker Matt Black, dengan dark gray stripe kat depan. Sports rim pun spray hitam jugak. Tayar nak kena tukar.

Nasi Kenduri Kampung & Adidas Pulseboost HD

Pergi makan nasi kenduri siang tadi di Shah Alam (nama restoran: Dapoq Schombi). Kemudiannya ada follower belanja shopping di I-City.

Mulanya dia nak hadiahkan coklat but I said upfront, I don’t want to get any fatter than the weight I have gained since flying to Malaysia early November.

Tapi memang betul pun, terlalu banyak dah hadiah coklat, biskut dan makanan premium lain yang tak makan, sayang tapi kalau makan jadi gemuk. So kalau orang nak bagi hadiah, aku memang tak nak dah benda makanan.

Aku cakap, kalau nak bagi hadiah, please bagi pakaian sukan sebab itu yang betul2 aku boleh pakai sekarang.

Dibawanya betul masuk kedai Al-Ikhsan tadi. Aku tanya siap2 dah, berapa aku boleh spend? Akak tu kata around RM500.

With no strings attached.

Dia bukan some kind of secret admirer. Just a follower that appreciates the page. So dia cakap don’t worry there will be no follow-up dramas.

In the past, ada orang lain yang bagi hadiah dan tak lama lepas tu keluar segala macam masalah emosi. I don’t want any of that burden. Sebab bilamana aku bagi derma ke orang2 susah pun aku langsung tak ingat atau ungkit. That’s why this disclaimer is important to me.

So aku terima je la dengan terima kasih. Dah rezeki aku.

Treadmill SnowFit & Hadiah Kasut

Minggu lepas beli curved treadmill SnowFit ini untuk buat cardio di rumah, jadi bila ke gym tak perlu buang masa lagi untuk warm-up dan lari.

Technician mereka datang adjust hari ini. Juga baru terima sepasang lagi kasut lari sebagai hadiah, yang ini Asics Gel Quantum Infinity.

Dan juga Asics Metaride yang diterima minggu lepas, model limited warna putih/kuning. Untuk lari di treadmill ini masih pakai kasut Decathlon yang murah saja sebab indoors. Tapi kasut2 akan berguna sewaktu ke gym atau membuat larian outdoors nanti. Atau untuk berjalan. Pergi kerja pun boleh.

Pemberi kasut tu sudah dipesan sebotol perfume sebagai balasan dan tanda terima kasih. Tanpa sebarang maksud lain tentunya.

Kuarantin di Kuala Lumpur

Sudah masuk hari ke enam kuarantin di sebuah hotel di tengah bandaraya, pada masa yang sama seluruh Kuala Lumpur pun masih lockdown sehingga bulan Disember. Jadi kalau tengok di luar tingkap pun nampak jalan kosong saja.

I keep myself sane… menyanyi, buat tabata dalam bilik, dsb. Mula2 memang rasa tak selesa dengan bilik ni tapi selepas 2-3 hari dah dapat biasakan diri.