Silver Metal Card & British Airways

Baru terima Mastercard dari Revolut hari ini. Aku gunakan untuk sehari-hari je, dan mungkin bila aku cuti nanti aku kasi ke anak aku pakai, kalau si boy suka. Actually aku dapat kad ni sebab aku upgrade akaun aku di Revolut. Ada plan free (dapat kad plastik), dan ada plan premium (dapat kad ini, boleh pilihTeruskan membaca “Silver Metal Card & British Airways”

Travel Insurance RM3,000 Percuma dari Kad Maybank

Sebenarnya apa yang nak aku ceritakan dalam artikel ini ialah coverage yang diberikan percuma oleh kad Maybank. Bulan Januari lepas aku terbang naik MH dan RJ balik ke Vienna. Of course gambar2 aku semua muka mengantuk dan bosan. No amount of infilght luxury boleh tolong cover perasaan aku setiap kali aku terpaksa tinggalkan budak2. DariTeruskan membaca “Travel Insurance RM3,000 Percuma dari Kad Maybank”

Susulan Hilang dari Facebook

Disebabkan aku sudah tak boleh masuk Facebook sekarang untuk update page Hazman Halid, aku minta admin aku di Malaysia (kami ada seorang lagi admin lain selain aku) tolong post satu link ke blog ini. Dari luar, aku dapat baca komen-komen dari followers yang bernada sedih. Apa yang Jadi Kalau Aku Register Kalau aku buka akaunTeruskan membaca “Susulan Hilang dari Facebook”

Transfer Duit ke Manager?

Sewaktu aku cuti sebulan kat Malaysia hari tu, aku berjaya memancing scammer cinta untuk jatuh hati dengan aku. Aku akan tulis artikel tentang ini lain kali, tapi yang aku nak fokus hari ini ialah, scammer cinta minta duit atas akaun bank orang lain, tapi kenapa perempuan selalu percaya? Contohnya, lelaki yang mengorat aku tu, diaTeruskan membaca “Transfer Duit ke Manager?”

Roti Semmel & Croissant

Rutin aku pagi-pagi ialah stop di McDonald’s kat stesen MRT sebelum ke pejabat. Ada banyak lagi kafe di Vienna yang buka awal pagi tapi McDonald’s ni aku dah biasa dan juga tak payah beratur nak order pakai terminal. Pemandangan Musim Luruh Pagi ni sepertimana biasa cuaca musim luruh, mendung dan suram. Kat bawah apartment akuTeruskan membaca “Roti Semmel & Croissant”

Makanan Vegetarian di Vienna & Honor 8X

Hari ni buat salad dan potato wedges yang dimasak dalam air-fryer. Aku suka maintain personal life yang simple macam ni saja. Lagipun semalam dah habis dekat €200 (RM900) Beli handset Honor 8X semata-mata supaya aku boleh register Facebook baru dan mula blog ini. Aku tak boleh buka akaun FB dengan laptop kat rumah mahupun denganTeruskan membaca “Makanan Vegetarian di Vienna & Honor 8X”

Pembedahan Mata, Part I

Bulan Mei 2019, aku keluar ke 1st. District, Vienna, ke klinik pakar mata, sebab aku tak puas hati dah 2x aku try buat LASIK tapi Pusat Pembedahan LASIK kata tak boleh. Lepas scan, mereka suspect mata aku ada Keratoconus. Keratoconus Apa itu Keratoconus? Aku obviously bukan doktor, tapi aku cuba terangkan sebaik yang mungkin. KeratoconusTeruskan membaca “Pembedahan Mata, Part I”

Laman Facebook Hazman Halid Tamat di Sini

Aku buat page Hazman Halid tahun 2010 dulu sewaktu aku banyak main piano. Tahun 2013 or so, aku stop main piano dan fokus ke kerja baru di Austria. Kemudian aku update semula tahun 2018 dengan gambar-gambar travel. Kemudian jadi bercampur aduk dengan pelbagai jenis post. Walaupun follower aku naik jadi 250,000, aku rasa content dalamTeruskan membaca “Laman Facebook Hazman Halid Tamat di Sini”