Nasi Kenduri Kampung & Adidas Pulseboost HD

Pergi makan nasi kenduri siang tadi di Shah Alam (nama restoran: Dapoq Schombi). Kemudiannya ada follower belanja shopping di I-City.

Mulanya dia nak hadiahkan coklat but I said upfront, I don’t want to get any fatter than the weight I have gained since flying to Malaysia early November.

Tapi memang betul pun, terlalu banyak dah hadiah coklat, biskut dan makanan premium lain yang tak makan, sayang tapi kalau makan jadi gemuk. So kalau orang nak bagi hadiah, aku memang tak nak dah benda makanan.

Aku cakap, kalau nak bagi hadiah, please bagi pakaian sukan sebab itu yang betul2 aku boleh pakai sekarang.

Dibawanya betul masuk kedai Al-Ikhsan tadi. Aku tanya siap2 dah, berapa aku boleh spend? Akak tu kata around RM500.

With no strings attached.

Dia bukan some kind of secret admirer. Just a follower that appreciates the page. So dia cakap don’t worry there will be no follow-up dramas.

In the past, ada orang lain yang bagi hadiah dan tak lama lepas tu keluar segala macam masalah emosi. I don’t want any of that burden. Sebab bilamana aku bagi derma ke orang2 susah pun aku langsung tak ingat atau ungkit. That’s why this disclaimer is important to me.

So aku terima je la dengan terima kasih. Dah rezeki aku.

One thought on “Nasi Kenduri Kampung & Adidas Pulseboost HD

  1. En Hazman pun selalu berkongsi rezeki👍
    Rupanya apabila kita suka memberi, rezeki akan datang dari pelbagai sudut yg tidak kita jangka.
    Alhamdulillah, luas rezeki En Hazman🤲💪

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: