WH-1000XM4 Rosak

Sepanjang perjalanan semalam ke tempat kerja, singgah di pejabat Sony kejap sebab headphones yang baru beli kat Malaysia hari tu ada masalah.

Unit sebelah kanan dia ada bunyi berdengung (howling) bila ANC dipasang, mungkin mic dia untuk detect ambient noise dah rosak & ada feedback. Dah macam2 aku cuba.

Dan pada waktu ini baru aku sedar yang barang Sony takde international warranty. Apapun, pejabat Sony suruh aku hantar ke authorized service center dia.

“Er.. sprechen sie Englisch? Ein bisschen?” (Er.. awak boleh cakap English tak? Sikit2 pun?)

“A bit. Deutsch besser.” (Sikit2. Lebih baik awak cakap Jerman je).

“Ich Deutsch verstanden.. but it’s a bit hard to.. never mind.” (Saya faham Bahasa Jerman tapi susah sikit nak.. tak pelah).

Macamana aku nak cerita headphone aku berdengung..

“Ich möchte meine Kopfhörer reparieren. Die recht Seite… nnngggg nnngggggg” (Saya nak repair headphone ni.. sebelah kanan dia… nnggggggggg nnngggggg).

Dia ingat aku cakap bunyi beep beep macam waktu tekan button tu. Aku buat lagi bunyi berdengung tu. Entah la aku harap dia faham.

Anyway dia kata dia minggu lagi siap dan pos balik ke aku. Kalau tak betul jugak nanti lain kali aku kat Malaysia aku hantar warranty la.

5 thoughts on “WH-1000XM4 Rosak

  1. InshaAllah, Moga2 dprmudahkan semua urusan dan dijauhkan dari segala kesukaran.
    senyum2 je baca☺️, Tqvm atas perkongsian view yg sgt kemas dn menarik.
    👍👍

    Like

  2. Orang jerman ni memang suka ckp dialek dia orang kan encik sama mcm org dutch. Dekat airport tu dah mcm ayam ngn itik bercakap jji mereka fhm. Terima kasih kongsi bahasa jerman tu. in sha allah boleh guna dekat airport nanti bila jumpa pelancong dr jerman.

    Like

  3. 😆😆😆 interessant! Das gemacht mich lachte. Ich sprechen Englisch.
    Agaknya, apalah yang aku cakap tu. Aku kalau berada dalam situasi di mana saling tidak memahami bahasa yang dituturkan, akan menggunakan bahasa isyarat. Biasanya pihak yang dengan aku berkomunikasi tu boleh faham mesej yang aku nak sampaikan.

    Like

  4. Dear Mr. Hazman,

    I was approached by a guy (with your photo) on FB. He introduced himself as Daniel Khalid bin Amar and gave his Austria number. Told me he is working as a site engineer in Doka Austria.

    Red flags everywhere as his story didn’t add up and I ended up googling love scammer Austria which brought me here.

    Blocked him and I think you should know about this.

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: