Pelaburan Sukuk Maybank, Minggu Ke-4

Ada tolong mak scan beberapa dokumen pelaburan ayah dulu. Dari 2.5 Juta tu ada bahagian aku sikit. Pada masa yang aku dapat dulu, aku terlalu muda untuk buat pilihan yang bijak, pada umur sekarang ni baru aku tahu apa ertinya susah kalau tersilap langkah, jadi aku lebih menyimpan dari boros membazir.

Hari ni aku happy sangat pergi Maybank, sebab aku sorang je customer yang ada kat lounge. Manager aku pun dah tahu fund mana yang aku nak beli dan tak payah cerita banyak, just sign borang dan buat thumbprint, terus siap & keluar.

Aku suka servis yang macam ni. Orang dah tahu apa aku nak, tak perlu cakap apa.

So again, aku beli fund Sukuk. Harga agak stabil, tak banyak naik turun sejak aku beli pertama kali 3 minggu lalu (ini belian ke-4).

All in all, despite all the volatility of the pandemic market, aku rugi RM 7.00 jer, dan of course aku tengok pulangan jangkamasa panjang dia, bukan pulangan 1 bulan.

Esok aku ada investment baru nak buat dengan Whitman Independent Advisors. Tapi tak kacau fund di Maybank, pakai fund lain. Mereka boleh tolong monitor dan rebalance funds kalau perlu. Esok la aku tulis lagi.

Habis Maybank aku keluar makan kuih.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s