Preparation untuk 3 Minggu di Malaysia

Fly semalam literally sehelai-sepinggang. Tak dapat tidur banyak pun tapi I have to say for economy class, it had been an incredibly comfortable ride.

Sakit perut 3x kat Doha sebab mintak kari kambing dalam flight. It was worth all the washroom trips. Besides, what better way to kill 2 hours of transit time.

Cuma bawa laptop dan adapter dalam backpack. Mujur ada apply untuk official laptop yang cukup powerful untuk buat heavy-duty coding, cuba berat dan saiz dia memang memenuhi seluruh backpack.

Hari ahad keluar terus untuk beli aksesori laptop supaya boleh start kerja ASAP.

Juga 4G wifi router dan simkad Digi Prepaid. Aku test boleh buat remote connection to my office PC in Vienna.

Letak sebelah katil mak.. sambil kerja sambil boleh tengok2 mak sekali.

Pergi beli mic sekali.. bosan2 boleh karaoke kat atas.

Tripod untuk video conferencing.

Malamnya beli tali pinggang & shades, I just need them for two weeks, beli pasar malam punya jer.

Isnin malam dah ada meeting pertama. First time buat macam ni, kerja remotely dari Malaysia. Hope everything works out.

Suasana coronavirus di Vienna, baru keluar arahan bahawa semua orang kena duduk dan boleh keluar hanya kalau nak beli makanan, kerja yang kritikal & tolong orang lain. Selainnya duduk rumah jangan bersoaial.

Malaysia pun dah semakin ramai dapat virus, the newest case sebab orang pergi majlis yang padat dengan orang. It’s just not safe now folks, even Saudi pun dah batalkan visa umrah (forget about Haj), di Austria solat Jumaat pun dibatalkan. Common sense.

For myself, aku tak tahu duduk sini lagi safe atau tidak dari duduk Austria buat masa ini, tapi sekurang kurangnya aku boleh spend masa dengan mak.

HH

2 thoughts on “Preparation untuk 3 Minggu di Malaysia

  1. Anyway it’s a wise decision….all the best for you sir. All of us now fighting the viruses which we cannot see with our own eyes but as long as we follow the instruction from the ministry department In Sha Allah it should be okay….take care Dan selamat menjalani pengalaman Yang baru bekerja Dari jarak jauh….it’s indeed a precious experience…

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: