Goodbye Tun Mahathir

Aku baca yang Malaysia dah ada PM baru sekarang.

Before it’s too late, aku post gambar2 tahun lepas di majlis dialog bersama Tun Mahathir.

Saham still rendah sekarang, KLCI di bawah 1500 tapi ada kenaikan sikit ke 1491. ASNB aku masih ada situ, tak keluarkan (nak keluarkan pun tak boleh since aku tak boleh pergi kaunter, maybe that’s a good thing).

Tapi selainnya aku simpan liquid je atau aku guna untuk bayar loan rumah aku, di mana aku masih ada hutang RM1,000. Esok baru transfer lagi duit gaji dan habiskan 0.

Cara aku bayar loan rumah, aku ambik overdraft (dia panggil “Maxihome Flexi”. Kiranya waktu rumah aku tengah develop ni, bank bayar sikit2 ke developer, dan aku top up balik akaun tu sebanyak yang aku mampu. Time aku nak pakai duit, aku keluarkan balik dari akaun tu.

Aku tak rasa la aku akan dapat perfect 0 balance kat situ, tapi sebolehnya aku try kejar dengan gaji aku dan kalau by the time rumah tu siap, dapat clear 1/4 pun dah ok. Itu target aku.

Tapi kalau umur 55 aku boleh keluarkan habis saki-baki EPF, then boleh habiskan terus.

Aku try untuk tak kacau FD aku atau investment lain.

HH

One thought on “Goodbye Tun Mahathir”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s