Mecca 2020

For whatever reason yang aku sendiri tak plan, tangan aku gatal tekan handphone pagi tadi & apply tourist visa for Saudi (I clicked on leisure +umrah).

Terkejut aku dalam 1/2 jam je terus dapat. Is it because aku Austrian resident, atau memang semua orang Malaysia cepat dapat? I have no idea.

But now I am quite excited sebab all this while aku dengar susah nak dapat visa macam ni, at least tidak sesenang yang aku dapat.

Tengahari tu aku lepak minum dengan baby girl dulu. Wallet Aigner kaler brown hari tu baby girl dah start pakai.

Aku fikir nak beli tiket ke tidak, nak ke tidak. Tapi on my way back aku singgah jugak ke Mydin beli kupiah & kain ihram, just in case aku decide nak guna.

Of course my main concern was macamana dengan mak? Aku balik sini sepatutnya spend masa dengan mak bukan keluar berjalan.

Tapi aku rasa macam mak aku mungkin tak ambik hati kalau aku kata aku nak pergi Mekah, I mean not Bangkok or Bali or something.

Mak aku cakap aku boleh pergi, tapi dia suruh pergi lama sikit bukan pergi Ahad balik Selasa like aku planned earlier.

Jadi aku terus beli first class on Malaysia Airlines untuk petang esok.

Flight nya aku bayar tapi hotel aku dapat free, ada balance lagi miles hari tu lepas aku guna untuk beli business class ke Jakarta dan bagi 30,000 miles untuk tolong some single mother & 2 orang anak dia balik Sabah lepas laki dia tinggal diorang kat KL.

Most of my Enrich Miles dapat dari Maybank. It’s one of the privileges of holding a private banking account.

Tapi sekarang ni aku dah stop belanja pakai kad Maybank, sebab aku nak gunakan gaji aku saja. Except for this ticket I guess, because it falls under ‘special expenses’ untuk aku. Jadi aku rasa tak salah kalau aku pakai fund aku di luar dari gaji untuk beli benda ni. I certainly wouldn’t do it untuk beli barang2 mewah cos some of the money duit mak/ayah aku yang bagi, not my own hard work.

That’s why aku tanya mak aku dulu tadi.

Looking forward to my flight esok.

HH

3 thoughts on “Mecca 2020”

  1. Alhamdulillah….good for you….In Sha Allah segala urusan akan dipermudahkan olehNya…
    Semoga segala doa akan dimakbulkan Allah….
    Tahniah kerana masih menyantuni golongan yang memerlukan…..semoga Allah terus melimpahkan rezeki kepada en hazman agar dapat terus membantu golongan yg memerlukan…..
    Selamat beribadat…..take a good care of yourself

    Liked by 1 person

  2. Alhamdulillah, tu tandanya Allah dah panggil
    .. InsyaAllah dipermudahkan Allah urusan disana, berkunjung ke bumi penuh barakah tentunya Allah bg kemudahan jika niat kita baik.. Selamat beribadat dan Moga Allah bagi ketenangan yg dicari..

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s