31 Disember 2019

I am not the kind yang celebrate benda2 New Year like there is even anything to be celebrated. Tapi lately aku cuba untuk jadikan setiap tahun itu ada sedikit penambahan dari tahun sebelumnya.

Penghujung 2019 ini aku beli REIT dari Maybank Singapore. Semalam aku request dari manager aku.

Incidentally, waktu tu aku tengah bersesak naik LRT ke Kuala Lumpur. Manager aku ambik instruction dan buat semua in the background.

This is the kind of life yang aku suka. Aku ada concierge yang boleh tolong uruskan benda2 finance aku sambil aku buat benda lain. Tak kira la kalau benda lain tu pun hanya sekadar naik LRT je. At least aku tak perlu beratur kat kaunter bank, kurang satu pening kepala.

Bagi Thumbprint

Esok paginya pihak bank try call aku tapi maybe aku tengah tidur waktu tu. Tapi aku terfikir pulak untuk singgah ke branch sebab aku teringat yang mereka still perlu final authorization dari aku.

So on the way ke gym aku singgah kejap untuk bagi thumbprint.

Petang tu aku tengok SMS dah masuk confirmation pembelian RM50,000 aku. Tak banyak sangat tapi cukuplah sebab aku pun kena diversify portfolio aku. Dan 50K ni aku dapat special offer tanpa sales charge. (Jimat dalam RM1,500).

Terus ke Gym

Lepas tu aku just spent my whole afternoon main kat gym saja. Cuaca memang panas & aku mandi peluh. Tapi puas.

Tengok Wayang

Malam aku keluar semula naik LRT & bas. Tengok filem dari teater Cats. Semua lagu dia aku tahu cuma teater dia aku tak pernah berkesempatan untuk tengok di London. Sekarang dapat tengok filem dia kira dah cukup la.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s