Meeting di Kuok Brothers

Sometime last year waktu cuti di Malaysia, mak suruh aku wakilkan dia pergi meeting untuk shareholders. Meeting tu kat pejabat Robert Kuok di sebelah Shangri-La di Kuala Lumpur.

Aku tolong pergi je. Biasanya mak mintak tolong orang lain yang wakilkan dia dan sign apa-apa yang kena sign, tapi mungkin sebab itu meeting yang paling penting, mak insist aku yang pergi.

Aku pergi pakai sneakers & jeans je tapi untuk hormati majlis aku pakai blazer. Memang aku expect yang datang meeting tu semua millionaires kat Malaysia dan aku expect jugak mereka orang-orang yang dah berumur, tapi aku pun tak nak overdressed pakai suit tiba-tiba diorang datang pakai t-shirt je.

Betul seperti tekaan aku, orang dalam tu semua pakai biasa-biasa je. Tapi aku macam segan sikit sebab aku yang paling muda dalam bilik tu dah definitely dengan kasut lari tu, aku yang paling budak sekali. Jadi sebelum orang semua notice aku, aku duduk senyap-senyap je la.

Setahun lepas tu baru aku pergi ke Shangri-La buat kali pertama, itu pun sebab kawan belanja makan.

Kuok Brothers pemilik Shangri-La, tapi berapa percent semua aku tak tahu. Dan berapa percent company ni ada dalam Kuok Brothers pun aku tak tahu, cuma aku tahu meeting tu kat ofis Kuok Brothers jer. Maybe itu la satu-satunya peluang seumur hidup aku masuk ofis tu anyway.

Aku kerja in the public sector jadi sektor korporat aku memang tak ambil tahu sangat.

Hilton Garden Inn

Malamnya aku tidur kat Chow Kit supaya senang aku nak ke ofis esok pagi. Aku cari-cari kat Priceline, jumpa Hilton Garden Inn. Kenapa tak tido Shangri-La je terus, Sebelah ofis je? Entah sebab waktu aku pergi tu pun dah lewat malam dan awal pagi aku dah kena checkout jadi no point nak spend dekat seribu.

Tapi in hindsight, bila aku fikir balik betapa bergegasnya aku pagi tu sebab aku tak tahu yang kawasan Chow Kit sampai Jalan Sultan Ismail tu punya jam nak naik teksi, aku patut spend duit tu dan duduk at Shangri-La. Aku terlewat sikit ke meeting, so much for trying to be invisible.

Malam tak boleh tido aku main kat gym dia. Takde mesin yang betul-betul ada weight, semuanya pakai resistance bands. Mmm ok la untuk satu malam, tapi quite disappointing.

Gym Hilton Garden Inn

Habis Meeting

Habis meeting aku terus balik naik monorel dan malamnya ajak si boy keluar makan. He wasn’t too happy cos aku ajak dia naik LRT dan komuter, tambah pulak silap turun stesen dan sesat jauh dari Mid Valley, terpaksa jalan kaki lalu bangunan tak siap semua.

HH

3 thoughts on “Meeting di Kuok Brothers

  1. Salaam please contact me soon via email. He will use your video to have a video call with me this evening. I have collected all his fake fb and ig accounts of you. Should I report him to police?

    Liked by 1 person

    1. Yes indeed you should report him to the police, together with the bank account involved. A woman just lost RM200,000 today to a similar scammer using my photos.

      Like

  2. Berkesempatan lagi utk mentelaah perkongsian dari Tuan, sy memang suka sgt membaca perkongsian tentang perjalanan karier yg hebat dan menarik dari insan2 yg berjaya, semuanya utk mmotivasikn diri.
    Didoakan moga Tuan dn kluarga sihat dn dlm kecintaan Allah Taala sentiasa .
    Tqvm, sumber inspirasi 👍

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: