HazmanHalid.com

Hadiah untuk Anak2 Pt 2

Ada terima hadiah lagi untuk anak-anak, backpack Tumi, purse Kate Spade & Wallet Louis Vuitton (kesemuanya barang terpakai). Banyak sangat sampai ribu2. Rasa agak bersalah sebab tak pernah balas apa-apa. Jumaat lepas hantar jam hijau yang pakai di Mekah dulu ke pengirim. Setakat tu je la boleh balas.. lebih-lebih takde budget.

Hadiah Buat Anakku

Semalam ada terima sumbangan barangan terpakai untuk letak passport, kunci dan juga backpack. Backpack tu bagi ke baby girl sebagai hadiah graduasi. Walaupun sudah usang, tetapi bila dicuci dan digilap tetap cantik.

Kuarantin di Kuala Lumpur

Sudah masuk hari ke enam kuarantin di sebuah hotel di tengah bandaraya, pada masa yang sama seluruh Kuala Lumpur pun masih lockdown sehingga bulan Disember. Jadi kalau tengok di luar tingkap pun nampak jalan kosong saja. I keep myself sane… menyanyi, buat tabata dalam bilik, dsb. Mula2 memang rasa tak selesa dengan bilik ni tapiTeruskan membaca “Kuarantin di Kuala Lumpur”

Working from Malaysia

Aku decided untuk beli tiket dan terbang ke Malaysia semalam. Pukul 1 aku beli, pukul 4 terus terbang. Kerja di Malaysia sampai hujung bulan ini InsyaAllah sebab ofis di vienna pun tutup disebabkan kes Covid meningkat.

Kejadian Tembakan di Vienna

Malam tadi berlaku kejadian tembakan di Vienna. Twitter Polis Vienna menceritakannya. Kena tepat pula pada hari ini yang mula lockdown dan curfew sebelah malam disebabkan Covid yang meningkat. Jadi hari ini start kerja dari rumah semula. Namun hidup harus diteruskan. Siang keluar turun sekejap untuk beli barang makanan. Sebelah petang sebelum matahari terbenam, ramai pendudukTeruskan membaca “Kejadian Tembakan di Vienna”

Urusan di Kedutaan

Menyelesaikan sedikit urusan di Kedutaan Malaysia pagi ini, dapatkan sekali permit untuk ke sana bila waktu sudah sesuai nanti untuk terbang.

Weekend Terakhir Sebelum Lockdown Semula

Kes yang semakin meningkat di Eropah memaksa lockdown berlaku semula di Austria bermula hari Selasa ini. Kerja seperti biasa sebab hanya pukul 8 malam tak boleh keluar rumah. Maknanya lebur la gym aku….unless balik kerja awal.

Balik Lewat

Tunggu lepas maghrib baru balik dari kerja, senang selesaikan di office terus. Habis meeting hari ini. Ada terasa satu keseronokan bila perjalanan projek lancar & tidak bermasalah. Jumaat nanti performance review. Harap semua usaha sepanjang tahun ini bawa hasil yang cemerlang.

Keluar Jogging

With my Amazfit GTS, I clocked in about an hour of workout today. Hari ni cuti di Austria, instead of lari di gym, keluar lari di Schönbrunn. Semangat itu kena sentiasa ada. Walaupun apa yang berlaku.